Trädgård & Plantor

Växtnäring för hållbara jordar

Mer kärlek till jorden

Jorden är en fantastisk naturresurs, kanske världens viktigaste miljö. Där finns ett myllrande ekosystem som bryter ner organiskt material, vittrar mineral och betjänar hela biosfären.

Men den naturliga näringsbalansen i jorden rubbas när vi brukar den och det är därför vi måste tillföra naturlig näring för att inte riskera naturens eget kretslopp. Vi måste ge jorden en chans att hålla fukt, näring och syre.

Alla typer av jordar går att förbättra

Att lufta genom att gräva, inte kliva för mycket på jorden och att ”städa” lagom är också bra. Att konsekvens tillföra organiskt material med näring som te.x hönsgödsel är bra för alla jordar.

Vi på Ekonatur förmedlar ekologisk pelleterad fjäderfägödsel och insektsfrass. Produkter som tillför mikro- och makronäringsämnen till jorden och växten. Ämnen som ökar mullhalten i jorden. Dessutom är alla våra produkter producerade och tillverkade i Sverige och godkända för ekologisk odling.
Raps-scaled.webp

Visste du att...

Ekonatur har arbetat med gödsel till Sveriges lantbrukare i över 60 år. Sedan 2020 tillverkar vi även gödning till svenska trädgårdar.

Tips & råd om trädgård & plantor

Maxa din pumpaskörd

Hur maxar du din pumpaskörd? Vi berättar! Fortsätt gödsla för max pumpaskörd Tänk på att fortsätta att gödsla och vattna pumpor ända tills det är

Läs mer »